Gå direkt till innehåll

Blogginlägg -

​3 dagar. Lika bra att ge upp?

I vintras bad jag om hjälp att göra en undersökning på hur lång man tror att det tar mellan pressning och juicen finns i butik för olika juicevarumärken och sorter. Man trodde Brämhults var i genomsnitt 7 dagar (inte dumt, kan vara allt från en dag upp till några dagar beroende på grossisterna) och de andra större varumärkena på juice runt 9-10 dagar.

3 dagar i skillnad. 3 dagar… Generellt sätt tror man alltså att alla juicer görs så som vi gör. Tacka för att vi får kommentarer om man känner att vi är dyra! När vi egentligen skulle vilja ställa frågan tvärtom, hur kan vi kosta nästan detsamma som annan juice? Som kanske bara pressas en gång per år (skalfördelar mot 5 dagar i veckan!), som fylls i fabriker där man aldrig ser frukten utan juice man köper till bäst pris av olika leverantörer och fyller mot lager med lång hållbarhet? När vi istället gör 72 artikelnummer och mer än 22 smaker varje dag, året runt, här i Brämhult! Pressat dagen innan! (med undantag av fåtal frukter och bär, så du inte tycker jag luras - se gärna mer påvår hemsida om varför...)

Ibland slår det en, tanken om att det man gör är tokigt. Om man inte uppfattar skillnaden, vad håller vi då på med? Så mycket slit som läggs ner av fantastiska kollegor varje dag?

Kanske borde vi bara ge upp och börja köpa tankar med juice istället.

Fast nej. Verkligen NEJ. Så vill vi inte ha det. Vi älskar frukt. Jag älskar frukt. Vi tycker det är skillnad på smaken. Jag har världens roligaste jobb och är stolt som en tupp över det vi gör.


Jag får vända på frågan; Efter mer än 3 år som marknadschef har jag uppenbarligen helt misslyckats med att förklara skillnaden. Vad tror du vi borde göra? Är det vi gör nu rätt eller helt tokigt?

Tacksam för all hjälp, Helen
Stolt marknadschef, Brämhults Juice

Ämnen

Kontakter

Ulrika Lång Gerdén

Ulrika Lång Gerdén

Presskontakt International Sr Brand Manager Brämhults +46 (0)33 20 45 68
Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt International Marketing Director +46 33 - 722 66 03