Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Brämhults apelsinjuice Bäst i Test - igen!

Nypressade apelsiner med doft av sol som smakar precis som juice man pressar själv hemma. Fem fyrar och massor av positiva kommentarer är facit när Göteborgs-Postens Konsumentpanel utser Brämhults Nypressade apelsiner till vinnare i stort juicetest.

Tio sorters drickfärdig apelsinjuice med fruktkött från olika varumärken blindtestades av panelen som betygsatte efter kriterierna smak, doft och färg. I testet bedömdes två nypressade juicer, fyra färskpressade (ej från koncentrat) och fyra från koncentrat.

Självklart var smaken det avgörande i konkurrensen. Frisk smak, både söt och syrlig, en väldigt balanserad och härlig smak. Smakar precis som nygjord hemma” var testpanelens kommentar om Brämhults, som är en nypressad apelsinjuice.

Hos Brämhults utanför Borås var det jubel och applåder i presserie när testet publicerades av Göteborgs-Posten.

- Så fantastiskt kul! Både att vinna testet och panelens fina kommentarer. Vårt sätt att göra juice är unikt på juicemarknaden. Vi vill pressa frukten på vårt sätt för att juicen blir både färskast och godast så. Det här resultatet är en rolig bekräftelse på att Brämhults sätt är rätt recept för att göra godast juice, säger Stina Haglund, Nordic Brand Manager på Brämhults.

När juicen är nypressad tappas den på flaska direkt efter pressning. Den sortens juice är en färskvara - precis som vanlig frukt! - och har därmed inte så lång hållbarhet. Varje morgon kommer det nya leveranser med färsk frukt till presseriet utanför Borås. Alla apelsiner kontrolleras noggrant innan de blir nypressad juice. Hur frukten luktar, känns och smakar är alla faktorer som avgör hur den dagens blandning ska bli för att få rätt smak och balans mellan syrlighet och sötma. Nästa dag gör man samma sak igen, och det är just den här manuella hanteringen och engagerade processen som skiljer Brämhults från både konkurrenterna och andra juicekategorier.

På delad andra plats med fyra fyrar vardera kom Pure, Innocent och Ica Selection. De två förstnämnda hör hemma i juicekategorin som kallas "not from concentrate" eller ”färskpressad”. Då pressas frukten i odlingslandet, pastöriseras och förvaras i stora tankar fram till att den fylls på förpackning. Den här juicen har också mycket längre hållbarhet.

- Hos Brämhults är det ett hantverk att pressa juice, som kräver både kunskap och passion. Det är otroligt roligt att smaktestarna känner skillnaden mellan de olika sorterna och uppmärksammar vilken juice som smakar mest, bäst och är färsk på riktigt, säger Stina Haglund.

Ämnen


Brämhults tillgodoser behovet av färska juicer, smoothies och fruktdrycker i Sverige och övriga Norden. Till Brämhult kommer 400 ton citrusfrukter och morötter i veckan, som pressas och levereras efter beställningar varje arbetsdag. Det finns inget lager med färdig juice; kunderna dricker en juice som är gjord så nära konsumtionstillfället som möjligt, om de inte pressar frukten själva hemma förstås.

Kontakter

Ulrika Lång Gerdén

Ulrika Lång Gerdén

Presskontakt International Sr Brand Manager Brämhults +46 (0)33 20 45 68
Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt International Marketing Director +46 33 - 722 66 03