Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Brämhults lanserar färska shots!

Brämhults lanserar i vecka 8 en helt ny kategori - färska shots. Nyheten kommer i två olika smaker, båda med en frisk hetta. Den ena är en verklig klassiker med tydlig ingefärasmak och den andra en spännande smakkombination med gurkmeja, chili och svartpeppar. Alla råvaror är färska och pressas i Brämhults eget presseri, vilket ger en genuin och fyllig smak, med en tydlig hetta!

Ingefära har en rad dokumenterade positiva effekter, bland annat har den en anti-inflammatorisk effekt och stärker immunförsvaret. Gurkmeja är bra för våra leder och har likt ingefära en anti-inflammatorisk effekt medan chilifrukten har en smärtlindrande effekt och stärker immunförsvaret. 

  • Vi ser ett ökat intresse för hur mat och dryck kan påverka vår hälsa. Många svenskar uppskattar dryck med en funktion som innehåller råvaror med naturliga hälsoegenskaper. Både ingefära och gurkmeja har en positiv inverkan på immunförsvaret och därför är lanseringen i anslutning till ”vabruari”, tiden då många drabbas av förkylningar, extra passande. Precis som vanligt kompromissar vi inte med smaken, våra shots är heta och det river till i halsen, men smakar också fantastiskt gott säger Jonas Hofstedt, Brand Manager på Brämhults.

För att få ut dessa nyheter lanserar Brämhults i samarbete med byrån Stendahls i v.8 ett nytt koncept “Reclaim February” som ska positionera varumärket som ledande inom shots-segmentet, ett område de hittills inte har verkat inom. 

  • ”Det blir allt viktigare för dagens konsumenter att handla från varumärken som står för något mer än bara produkten. Brämhults har ett fantastiskt arv och unika produkter, och genom att addera Stendahls kreativitet och kompetens kring varumärkesutveckling har vi påbörjat resan mot ett högre syfte. Vi ser mycket fram emot att göra detta tillsammans, och att sparka igång det hela med våra fantastiska shots”, säger Stina Haglund, marknadschef på Brämhults.

Kampanjen Reclaim February spelar på att februari är en månad när produktiviteten i Sverige är som lägst pga av VAB och sjukdagar, och att det nu är dags att, med hjälp av nyttiga och smakrika shots från Brämhults, göra februari till något bra igen.

Kampanjen startar i v.8 och kommer synas i hela landet, men fokus kommer att ligga på Göteborg och Stockholm. Den första veckan av kampanjen görs en extra push i Stockholm, där Brämhults ger stockholmarna möjlighet att prova shotsen, och även visa deras egen tolkning av "en stark naturkraft", på Stureplan, torsdag-lördag. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Brämhults tillgodoser behovet av färska juicer, smoothies och fruktdrycker i Sverige och övriga Norden. Till vårt presseri kommer 400 ton citrusfrukter och morötter i veckan, som pressas och levereras efter beställningar varje arbetsdag. Det finns inget lager med färdig juice; kunderna dricker en juice som är gjord så nära konsumtionstillfället som möjligt, om de inte pressar frukten själva hemma förstås.

Kontakter

Ulrika Lång Gerdén

Ulrika Lång Gerdén

Presskontakt International Sr Brand Manager Brämhults +46 (0)33 20 45 68
Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt International Marketing Director +46 33 - 722 66 03