Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Brämhults presenterar smoothies som gör gott

Det lilla juiceföretaget Brämhults har i vanlig ordning experimenterat i presseriet och det har resulterat i nya smoothies. Det handlar om fyra olika smoothies som inte bara är goda utan också gör gott. De är fyllda av superingredienser som betakaroten, alger, antioxidanter och inflammationshämmande örter, precis vad man vill ha lagom till förkylningstider. Smakerna är allt ifrån len banan, krispig ananas, mild mango, till syrlig acerola och kryddig ingefära.

Brämhults pressar många av råvarorna själva och testar ofta och gärna nya blandningar. De senaste tillskotten till Brämhultsfamiljen släpps nu i veckan och innehåller nya ingredienser som bl.a. acerola och spirulina. Dessa superbär och alger ska hålla oss friska hela hösten och bidrar till den goda smaken i Brämhults nya smoothies. Ett annat ingredienstillskott är svensk havre och vi hittar även de traditionella Brämhultssmakerna som banan, ananas och morot. Friska, fräscha och varierande smaker helt enkelt – som allihop är nyttiga.

- Intresset för hälsa ökar ständigt och nya produkter efterfrågas. Människor är medvetna om vad de stoppar i sig och testar gärna olika smaker vilket är fantastiskt roligt och ger oss möjlighet att vara lite mer vågade och kreativa i våra blandningar, säger Stina Haglund, Brand Manager på Brämhults

- Brämhults startade sin verksamhet 1947 och fokus låg då på nypressade morötter, främst tack vare den goda smaken och alla nyttigheter! Att bidra till människors hälsa har hela vägen varit essentiellt för oss och detta känns som ett naturligt steg i utvecklingen av våra näringsrika drycker, avslutar Stina Haglund.

De nya smakerna som kommer är;

·  Ananas-Mango-Acerola

·  Havre-Spirulina

·  Morot-Ingefära

·  Blåbär-Hallon


Faktaruta:

Acerola

Acerola är ett tropiskt bär som kan ståta med att vara den mest c-vitaminrika av alla frukter och bär. Den innehåller till exempel trettio gånger så mycket c-vitamin som apelsinen. Bäret är dessutom proppfullt av karoten, e-vitamin, k-vitamin och massor av mineraler.

Spirulina

Spirulina är en energigivande och antioxidantrik blågrön alg som växer naturligt i tropiska sjöar och är full av B, C och E-vitamin, protein (tre gånger så mycket som i nötkött), mineraler och järn. Förutom att stärka immunförsvaret, sänker spirulina även blodtrycket och kolesterolvärdet.

Havre

Havre är 100 % fullkorn. Innanför skalet samsas antioxidanter som innehåller alla viktiga vitaminer, mineraler, omega 3 och proteiner. Havre piggar upp, ger kraft, energi och uthållighet, håller blodtryck och blodsocker under kontroll samt minskar sockersuget.

Morot

Morötternas höga andel fibrer sätter lite extra fart på magen och antioxidanten betakaroten som ger moroten dess sköna färg hjälper dig att öka på a-vitaminerna i kroppen och få fin lyster i hyn. Dock får du inte bättre syn av morötter. Detta är en myt som brittiska luftvapnet ligger bakom när de under andra världskriget ville dölja att man hade uppfunnit radarn och kablade ut att deras piloter hade ätit så mycket morötter att de började se bättre på natten J .

Ingefära

Det är ingen slump att ingefära ligger på sushitallriken eller rekommenderas som te för gravidillamående. Örten stimulerar ämnesomsättningen, stärker immunförsvaret och dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper har utnyttjas i årtusenden mot allt från magsår till ledvärk.

Blåbär

Blåbär är ett förträffligt litet bär som förbättrar allt från korttidsminnet, balansen och koordinationen. Bäret innehåller förutom nästan mest antioxidanter av alla frukter och bär även kostfibrer som minskar risken för inflammation i tarmen.

Hallon

Hallon är precis som blåbär fullt av både anti-inflammatoriska antioxidanter och fiber och hjälper därför bland annat till att reglera kolesterolhalten. Dessutom får du i dig massor C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium på köpet.

För mer information, kontakta Stina Haglund, TF marknadschef på Brämhults: stina.haglund@bramhults.se, telefon 070-977 45 67.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Brämhults tillgodoser behovet av färska juicer, smoothies och fruktdrycker i Sverige och övriga Norden. Till Brämhult kommer 400 ton citrusfrukter och morötter i veckan, som pressas och levereras efter beställningar varje arbetsdag. Det finns inget lager med färdig juice; kunderna dricker en juice som är gjord så nära konsumtionstillfället som möjligt, om de inte pressar frukten själva hemma förstås.

Kontakter

Ulrika Lång Gerdén

Ulrika Lång Gerdén

Presskontakt International Sr Brand Manager Brämhults +46 (0)33 20 45 68
Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt International Marketing Director +46 33 - 722 66 03