Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

EXKLUSIV SÄSONGARE PÅ BESÖK I BRÄMHULTS PRESSERI

Konsumenterna har väntat sedan i somras och fruktpressarna stått redo. Äntligen är säsongens skörd av nypressade blodapelsiner på väg till butik!

Den färska och nypressade juicen är en efterlängtad favorit hos konsumenterna och en unik produkt i juicehyllan. Brämhults är ensamma i Sverige om att göra färsk juice av nyskördade blodapelsiner och nu har säsongens skörd äntligen kommit till presseriet.

- Vi pressar bara frukt som är i säsongså alla som har frågat sedan förra våren har fått ge sig till tåls. Men nu får vi leveranser direkt från odling och kan äntligen pressa för fullt, säger Stina Haglund, Senior Brand Manager på Brämhults.

Nu är lagret fullt av solmogna och saftiga blodapelsiner från Sicilien. Fruktens ursprung påverkar både färg och smak på blodapelsinerna, vars unikitet kommer av det stora temperaturskillnaderna mellan natt och dag i odlingslandet. Den röda färgen utvecklas helt enkelt när frukten skyddar sig mot kyla. Förutom att sätta färg på citrusfrukten är ämnet antocyanin också en nyttig antioxidant.

- Eftersom odlingssäsongen av blodapelsiner är kort, innebär det att vi enbart har nypressade blodapelsiner i hyllan fram tills skörden tar slut. I år tror vi att vi kommer få tag på bra frukt fram till månadsskiftet mars-april. Så alla som har längtat efter den får passa på att njuta tills den färska frukten tar slut, säger Stina Haglund.

Ämnen

Kategorier


Brämhults tillgodoser behovet av färska juicer, smoothies och fruktdrycker i Sverige och övriga Norden. Till Brämhult kommer 400 ton citrusfrukter och morötter i veckan, som pressas och levereras efter beställningar varje arbetsdag. Det finns inget lager med färdig juice; kunderna dricker en juice som är gjord så nära konsumtionstillfället som möjligt, om de inte pressar frukten själva hemma förstås.

Kontakter

Ulrika Lång Gerdén

Ulrika Lång Gerdén

Presskontakt International Sr Brand Manager Brämhults +46 (0)33 20 45 68
Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt International Marketing Director +46 33 - 722 66 03