Gå direkt till innehåll
God Morgon® lanserar kampanj till förmån för Barncancerfonden & Barnhjärnfonden

Pressmeddelande -

God Morgon® lanserar kampanj till förmån för Barncancerfonden & Barnhjärnfonden

”Barn bryr sig om så mycket – de ska inte behöva bry sig om cancer”. Så lyder det viktiga huvudbudskapet som pryder kampanjen. God Morgon® är stolt huvudsponsor till ett av Sveriges största välgörenhetsprojekt, Team Rynkeby – God Morgon, där hundratals volontärer årligen samlar in pengar till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. 2020 samlade projektet in 37 miljoner kronor och blev ännu ett år Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare.

- Vi är extra stolta över att vara huvudsponsor till ett sådant fint CSR projekt som årligen samlar in miljonbelopp till sjuka barn och deras familjer. Barn och cancer hör inte ihop och vi slutar inte kämpa förrän varje barn får ett långt och friskt liv, säger Stina Haglund, Senior Brand Manager, God Morgon®.

Sedan starten i Sverige 2011 har Team Rynkeby - God Morgon samlat in 195 miljoner kronor till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. I Sverige finns totalt 16 lag med hundratals volontärer som årligen cyklar för välgörenhet i Team Rynkeby – God Morgons gula tröjor och som genom små och stora initiativ samlar in miljonbelopp för alla barns framtid.

Mark Levengood frontar kampanjen
I en intervjufilm med Mark Levengood fångar Mark barnens samtal på ett fint, lekfullt och lyhört sätt. Samtalet rör sig mellan det banala och det allvarliga som tydligt kopplas an till huvudbudskapet, barn bryr sig om så mycket - de ska inte behöva bry sig om cancer.

– Vi hoppas att vår kampanj tillsammans med Mark och Team Rynkeby – God Morgon bidrar till att uppmärksamma det fina projektet och att människor vill vara med och bidra till insamlingen till Barncancerfonden & Barnhjärnfonden. I år ska vi slå rekord! säger Stina Haglund, Senior Brand Manager, God Morgon®.

Kampanjen är live på Youtube, Instagram & Facebook från v.18 2021. Se filmen här

Läs mer om projektet och stötta insamlingen här:
https://godmorgon.com/se/team-rynkeby-god-morgon/

Arbetsgrupp


Uppdragsgivare: Eckes-Granini Sverige
Marie Lansinger, Marketing Director Eckes-Granini
Stina Haglund, Senior Brand Manager God Morgon
Josefin Nordmark, Brand Manager God Morgon
Ida Kjelledal, Junior Brand Manager God Morgon

Team Rynkeby – God Morgon:
Paul Chronqvist, Country Manager Sweden

Varumärkesbyrå: Friends with Benefits
Tommy Guldstrand, Chief Creative Officer
Alexandra Figone, Chief Operation Officer
Jonas Löhr, Chief Commercial Officer
Olivia Muhrbeck, Coordinator

Produktionsbolag: Tarot Pictures
Sebastian Sandblad, Regissör
Isabella Widlund, Producent
Ida Larsson, Produktionsledare

Mediebyrå: iProspect
Amelie Eriksson, Client Service Director
Mikaela Roxenmo Espinola, Client Lead Brand & Media
Lollo Wendelin, Social Media Specialist
Adam Sorling, Social Media Specialist
Cornelia Blomström, Broadcast Buyer

Sociala Medier aktivering: Prat PR
Elin Christoffersson, Kundansvarig
Josefin Ersson, Projektledare

För mer information vänligen kontakta:
Ida Kjelledal, Junior Brand Manager God Morgon®, 070 091 31 90,
ida.kjelledal@eckes-granini.com

Ämnen

Taggar


Om God Morgon
God Morgon® är ett av Sveriges mest älskade juicevarumärken och har både klassiska storsäljare som apelsin- och äppeljuice samt andra spännande smakblandningar. God Morgon® använder solmogen och noga utvald frukt i sina produkter och lanserade sin första ekologiska juice redan år 2000. Idag är man störst i Sverige på kyld ekologisk juice. Läs mer om God Morgon här: https://godmorgon.com/se

Om Team Rynkeby – God Morgon
God Morgon® är stolt huvudsponsor till projektet Team Rynkeby – God Morgon som är ett av Sveriges största välgörenhetsprojekt som årligen samlar in miljonbelopp till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Projektet består av cykellag som årligen samlar in pengar genom sponsorer, event och andra insamlingsaktiviteter. Varje år avslutas projektet med att teamen cyklar 120 mil till Paris. Sedan starten i Sverige 2011 har projektet i Sverige samlat in 195 miljoner kronor till barncancerforskning.
Läs mer om projektet här: https://godmorgon.com/se/team-rynkeby-god-morgon/

Om Eckes-Granini
Eckes-Granini är ett tyskt familjeföretag som har producerat juice sedan 1920-talet. Eckes-Granini är idag det ledande för fruktbaserade varumärkesdrycker i Europa med 15 nationella organisationer, omkring 1500 medarbetare och med en export till 70 länder. Koncernen äger presserier och produktionsanläggningar över hela Europa och driver bland annat varumärkena God Morgon® , Brämhults, Pago, JO, Sagolika, Rynkeby och Granini. Läs mer om Eckes-Granini här: https://www.eckes-granini.se/

Presskontakt

Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt Marketing Director +46 33 - 722 66 03

Relaterat material