Gå direkt till innehåll
God Morgon® lanserar nu en mild apelsinjuice utan fruktkött

Pressmeddelande -

God Morgon® lanserar nu en mild apelsinjuice utan fruktkött

Nu utökar God Morgon® sitt sortiment med en efterlängtad nyhet, Mild Orange – en mild apelsinjuice helt utan fruktkött. Ett härligt tillskott till frukostbordet som passar hela familjen, såväl vuxna som barn.

God Morgon® Mild Orange är en bäst-i-test* vinnande apelsinjuice med en mild smak utan fruktkött, som består av 100% pressade apelsiner, odlade på gårdar som uppfyller särskilda krav på hållbarhet.

– God Morgon® är mest kända för sina juicer med fruktkött. Så därför känns det extra roligt att kunna presentera ett alternativ utan fruktkött. Dessutom har nya Mild Orange pressats på apelsiner med lägre syrlighet och får därför en mildare smak som passar extra bra till barnen, säger Ida Kjelledal, Brand Manager, God Morgon®.

Mild Orange är pressad av apelsiner från gårdar med extra fokus på hållbarhet. Det gäller alla konventionella apelsinjuicer från God Morgon®. Alla gårdar som levererar apelsiner till God Morgon® måste efterleva kraven kring hållbara odlingsmetoder. Företagets mål är att all produktion av frukt- och grönsaksjuicer, puréer och koncentrat ska vara hållbart odlade 2030.

I samband med lanseringen av Mild Orange vill God Morgon® även uppmana konsumenter att vara med och bidra till en mer hållbar framtid genom att samla olika initiativ under hashtagen #godmorgontillsammans.

– Mild Orange är ett bra val för den som vill bidra till att göra hållbara val och göra något gott för världen vi lever i. I samband med lanseringen och den lekfulla designen på förpackningen vill vi på ett naturligt sätt lyfta ett viktigt ämne och skapa samtal som vi hoppas ska engagera hela familjen, säger Ida Kjelledal.

*Smaktest av apelsinjuicer utan fruktkött med fem konkurrerande varumärken. Utfört av Norstat i september 2020 med 200 konsumenter.

Pris och tillgänglighet

God Morgon® Mild Orange lanseras från vecka 7 hos ICA och City Gross. Cirkapris 27,90 kr för 1,75 liter.

För ytterligare information kontakta:
Ida Kjelledal, Brand Manager God Morgon®, ida.kjelledal@eckes-granini.com

För praktiska frågor som produktprover, bilder etc, kontakta:

Viktoria Engström , 073-937 45 11, viktoria.engstrom@prat.se

Läs mer på vår hemsida om hållbarhetsarbetet, https://godmorgon.com/se

Ämnen

Taggar


God Morgon® är ett av Sveriges mest älskade juicevarumärken och har både klassiska storsäljare som apelsin- och äppeljuice samt andra spännande smakblandningar. God Morgon® använder bara solmogen och noga utvald frukt i sina produkter och lanserade ekologisk apelsinjuice redan år 2000. I dag är man störst i Sverige på kyld ekologisk juice. https://godmorgon.com/se/

Presskontakt

Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt Marketing Director +46 33 - 722 66 03

Relaterat material