Gå direkt till innehåll
God Morgon® Tropical Delight och God Morgon® Strawberry Delight lanseras på ICA, Coop och City Gross v7 2022.
God Morgon® Tropical Delight och God Morgon® Strawberry Delight lanseras på ICA, Coop och City Gross v7 2022.

Pressmeddelande -

God Morgon® lanserar ny hälsosam juice med kokosvatten

Nu utökar God Morgon®sitt sortiment av funktionella fruktdrycker med två nya produkter – Tropical Delight och Strawberry Delight. Juicerna är de första i Norden med 100 procent frukt och samtidigt 30 procent lägre sockerhalt*. Hemligheten är det hälsosamma kokosvattnet, en ingrediens med naturligt lägre sockerhalt vilket gör att fruktsockret i juicen minskar.

Med God Morgon® Tropical och Strawberry Delight ökar God Morgon® sin serie av funktionella och hälsosamma juicer och fruktdrycker. Med de två nyheterna följer alla de hälsosamma fördelarna som kokosvatten har. Kokosvatten är rikt på bland annat antioxidanter, mineraler och elektrolyter som är bra för kroppen. Användandet av kokosvatten gör att den naturliga sockerhalten sänks då kokosvatten har naturligt lägre fruktsocker.

Vårt mål är att fler ska få i sig mer frukt och grönt, vi vet att den största barriären till att dricka juice är tron om att juice innehåller tillsatt socker. Genom den här produktinnovationen har vi lyckats möta vår målgrupps behov om att göra enklare val i vardagen för en hälsosam livsstil för hela familjen. Vi kommer även fortsätta att utbilda konsument om att juice är 100% frukt och inget annat, säger Emma Hjert, Senior Brand Manager God Morgon®.

God Morgon® Tropical Delight
En fräsch och tropisk smakblandning av apelsin, äpple, ananas, mango och passionsfrukt samt kokosvatten.

God Morgon® Strawberry Delight
En uppfriskande och mild bärblandning med smak av äpple, jordgubb och svarta vinbär samt kokosvatten.

God Morgon® Benefit är en serie med funktionella juicer och fruktdrycker med adderade hälsofördelar så som vitaminer och fibrer. I sortimentet finns den solgula God Morgon® Sun Power som innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu, vitamin C och D, den bäriga God Morgon® Berry Protect, en blandning av pressat äpple, blåbär, hallon och acerola samt vitamin C och E. Samt God Morgon® Prebiotic Fiber med äpple, päron, kokosmjölk och vitamin C. Den är även berikad med prebiotiskt fibrer som gör att magen mår extra bra**.

Pris och tillgänglighet
God Morgon® Tropical och Strawberry Delight lanseras v.7 2022 hos Ica, Coop och City Gross. Cirkapris: 26,50 kr för 0,85 liter. Flaskan ingår i svenska pantsystemet och är tillverkad av 100% återvunnen plast.

* 30% mindre naturligt förekommande sockerarter från frukt jämfört med andra multifruktjuicer.
**Prebiotiskt fibrer från cikoriaroten bidrar till en normal tarmfunktion genom ökad avföringsfrekvens. EFSA, European Food Safety Authority.

För ytterligare information kontakta:
Emma Hjert, Senior Brand Manager God Morgon®, emma.hjert@eckes-granini.com

För praktiska frågor som produktprover, bilder etc, kontakta: 
Viktoria Engström, 073-937 45 11, viktoria.engstrom@prat.se

Om God Morgon®
God Morgon® är ett av Sveriges mest älskade juicevarumärken och har både klassiska storsäljare som apelsin- och äppeljuice samt andra spännande smakblandningar. God Morgon® använder solmogen och noga utvald frukt i sina produkter och lanserade sin första ekologiska juice redan år 2000. Idag är man störst i Sverige på kyld ekologisk juice. Läs mer om God Morgon® här: https://godmorgon.com/se


Ämnen

Kategorier


Här arbetar vi passionerat med alla former av juicer och fruktdrycker. Under samma tak samlas flera varumärken som på sitt egna unika sätt ger dig det bästa från frukt. Med allt från nypressade säsongsfrukter till fruktiga bärsoppor finns det en produkt för dagens alla behov och tillfällen. Helt naturligt och fantastiskt gott!

Kontakter

Ulrika Lång Gerdén

Ulrika Lång Gerdén

Presskontakt International Sr Brand Manager Brämhults +46 (0)33 20 45 68
Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt International Marketing Director +46 33 - 722 66 03