Gå direkt till innehåll
God Morgon® Prebiotic Fiber lanseras på Ica och Coop v.39 2021.
God Morgon® Prebiotic Fiber lanseras på Ica och Coop v.39 2021.

Pressmeddelande -

God Morgon® lanserar Prebiotic Fiber – en funktionell fruktdryck för bättre maghälsa

God Morgon® utökar sitt sortiment av funktionella juicer och fruktdrycker med nyheten Prebiotic Fiber. En härlig mjuk smak av äpple, päron och kokosmjölk som innehåller prebiotiskt fiber från cikoriaroten samt vitamin C. Njut av en krämigt god fruktdryck med tropisk touch och adderande hälsofördelar!

Intresset för hälsosam mat och en sundare livsstil fortsätter öka bland svenska konsumenter och de senaste årens forskning visar att tarmfloran har betydelse för hur vi mår - och att den påverkas av maten vi äter*. Nära hälften av svenskarna (49%) säger att de kan tänka sig att ändra sina matvanor för att gynna tarmfloran**. God Morgon® lanserar nu Prebiotic Fiber, en funktionell fruktdryck med fiber som verkar prebiotiskt och bidrar till en normal tarmfunktion***.

– Prebiotic Fiber är ett välkommet tillskott till våra funktionella juicer och fruktdrycker där produkterna är laddade med massor av frukter, bär och vitaminer. Vi är glada att kunna underlätta för våra konsumenter att dagligen få i sig mer fiber genom en fruktdryck med god smak, säger Josefin Nordmark, Brand Manager God Morgon®.

Prebiotic Fiber – en funktionell fruktdryck med adderade hälsofördelar
God Morgon® Prebiotic Fiber är en fruktdryck med mild smak av äpple, päron och kokosmjölk. Kokosmjölken ger en krämig, god textur och adderar en mjuk tropisk smak. Prebiotic Fiber innehåller cikoriarot som bidrar till normal tarmfunktion genom ökad avföringsfrekvens***. Det prebiotiska fiberinulinet från cikoriaroten har en positiv effekt på tarmfloran och forskning visar att fiberinulinet kan öka innehållet av utvalda goda bakterier i tarmen, om man äter det varje dag****. Fruktdrycken innehåller även vitamin C, som bidrar till normal funktion av immunsystemet***.

I sortimentet finns även två funktionella juicer. Den solgula God Morgon® Sun Power som innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu, vitamin C och D samt den bäriga God Morgon® Berry Protect, en blandning av pressat äpple, blåbär, hallon och acerola samt vitamin C och E. Vitamin C & D bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar och Vitamin C & E skyddar cellerna från oxidativ stress***. Gemensamt för trion är att de kombinerar god smak med adderande hälsofördelar!

Pris och tillgänglighet
God Morgon® Prebiotic Fiber lanseras v.39 2021 hos Ica och Coop. Cirkapris: 27,90 kr för 0,85 liter. Flaskan ingår i svenska pantsystemet och är tillverkad av 100% återvunnen plast.

Källor:
* Livsmedelsverket
** ICA Framtidsrapport 2019
*** EFSA, European Food Safety Authority
**** Prof. Stig Bengmark, fyra magiska fibrer. https://stigbengmark.com/fyra-magiska-fibrer/.

För ytterligare information kontakta:
Josefin Nordmark, Brand Manager God Morgon®, josefin.nordmark@eckes-granini.com

För praktiska frågor som produktprover, bilder etc, kontakta:
Viktoria Engström, 073-937 45 11, viktoria.engstrom@prat.se

Om God Morgon
God Morgon® är ett av Sveriges mest älskade juicevarumärken och har både klassiska storsäljare som apelsin- och äppeljuice samt andra spännande smakblandningar. God Morgon® använder solmogen och noga utvald frukt i sina produkter och lanserade sin första ekologiska juice redan år 2000. Idag är man störst i Sverige på kyld ekologisk juice. Läs mer om God Morgon här: https://godmorgon.com/se

Ämnen

Taggar


Här arbetar vi passionerat med alla former av juicer och fruktdrycker. Under samma tak samlas flera varumärken som på sitt egna unika sätt ger dig det bästa från frukt. Med allt från nypressade säsongsfrukter till fruktiga bärsoppor finns det en produkt för dagens alla behov och tillfällen. Helt naturligt och fantastiskt gott!

Presskontakt

Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt Marketing Director +46 33 - 722 66 03

Relaterat material