Gå direkt till innehåll
Team Rynkeby - God Morgon donerar totalt 35 miljoner kronor till Barncancerfonden & Barnhjärnfonden.
Team Rynkeby - God Morgon donerar totalt 35 miljoner kronor till Barncancerfonden & Barnhjärnfonden.

Pressmeddelande -

Team Rynkeby - God Morgon donerar 35 miljoner kronor till sjuka barn

God Morgon® är stolt huvudsponsor till välgörenhetsprojektet Team Rynkeby – God Morgon som under lördagen lämnade över den årliga checken till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden på hela 35 miljoner svenska kronor. Projektet blir ännu en gång den största enskilda bidragsgivaren till Barncancerfonden.

Projektåret 2021 har minst sagt varit ett speciellt år på många sätt. Till följd av rådande pandemi har insamlingsevenemang ställts in och många företag har jobbat i motvind, vilket givetvis också påverkar välgörenhetsorganisationer. Som så många andra evenemang blev även årets cykling till Paris inställd på grund av pandemin.

- Vi ställde aldrig in, vi ställde om. Detta har inneburit logistiska förändringar och mycket kreativitet, men det har på många sätt ändå varit ett framgångsrikt år. Vi har hittat alternativa insamlingsvägar och tack vare fortsatt stort engagemang från deltagarna, har vi trots pandemitider lyckats samla in en stor summa pengar, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.

Totalt överlämnades en donation på 35 009 871 kronor, varav 28 989 193 kr gick till Barncancerfonden och 6 020 678 kr till Barnhjärnfonden.

- Ett fantastiskt resultat! Jag vet själv hur det är att sitta på cykeln och kämpa under ett helt år, vilken glädje och stolthet man känner när man klarar av projektet i sin helhet. Alla cyklister är våra hjältar som vi fortsätter att stötta genom vårt varumärke God Morgon® som är en oerhört stolt huvudsponsor till projektet, säger Magnus Berndtsson, VD Eckes-Granini Sverige

Stort engagemang
När man pratar om Team Rynkeby - God Morgon nämns ofta cyklingen eller de gulklädda deltagarna som under våren synts ute på de svenska landsvägarna. Men vad många inte tänker på, är de många timmar av insamlingsarbete som deltagarna lägger sin tid på mellan cykelpassen.

- Det enorma engagemang som både deltagare, sponsorer, skolelever och givare visar har gjort Team Rynkeby – God Morgon till det framgångsrika välgörenhetsprojekt som det är idag. De flesta söker till laget just för att man bidrar i kampen mot barncancer. Att man samtidigt antar en fysisk utmaning och får träffa många nya vänner är andra viktiga aspekter, som gör att många deltagare fortsätter att delta år efter år, för att de tycker det är fantastiskt roligt, avslutar Paul Chronqvist-Svensson.

För mer information vänligen kontakta:
Ida Kjelledal, Junior Brand Manager God Morgon®, 070 091 31 90,
ida.kjelledal@eckes-granini.com

Om God Morgon
God Morgon® är ett av Sveriges mest älskade juicevarumärken och har både klassiska storsäljare som apelsin- och äppeljuice samt andra spännande smakblandningar. God Morgon® använder solmogen och noga utvald frukt i sina produkter och lanserade sin första ekologiska juice redan år 2000. Idag är man störst i Sverige på kyld ekologisk juice. Läs mer om God Morgon här: https://godmorgon.com/se

Om Team Rynkeby – God Morgon
God Morgon är stolt huvudsponsor till projektet Team Rynkeby – God Morgon som är ett av Sveriges största välgörenhetsprojekt som årligen samlar in miljonbelopp till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Projektet består av cykellag som årligen samlar in pengar genom sponsorer, event och andra insamlingsaktiviteter. Varje år avslutas projektet med att teamen cyklar 120 mil till Paris. Sedan starten i Sverige 2011 har projektet i Sverige samlat in 195 miljoner kronor till barncancerforskning.
Läs mer om projektet här: https://godmorgon.com/se/team-rynkeby-god-morgon/

Om Eckes-Granini
Eckes-Granini är ett tyskt familjeföretag som har producerat juice sedan 1920-talet. Eckes-Granini är idag det ledande för fruktbaserade varumärkesdrycker i Europa med 15 nationella organisationer, omkring 1500 medarbetare och med en export till 70 länder. Koncernen äger presserier och produktionsanläggningar över hela Europa och driver bland annat varumärkena God Morgon, Brämhults, Pago, JO, Sagolika, Rynkeby och Granini. Läs mer om Eckes-Granini här: https://www.eckes-granini.se/

Ämnen

Taggar


Här arbetar vi passionerat med alla former av juicer och fruktdrycker. Under samma tak samlas flera varumärken som på sitt egna unika sätt ger dig det bästa från frukt. Med allt från nypressade säsongsfrukter till fruktiga bärsoppor finns det en produkt för dagens alla behov och tillfällen. Helt naturligt och fantastiskt gott!

Presskontakt

Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt Marketing Director +46 33 - 722 66 03