Gå direkt till innehåll
41,1 miljoner kronor samlades in till förmån för kampen mot barncancer.
41,1 miljoner kronor samlades in till förmån för kampen mot barncancer.

Pressmeddelande -

TEAM RYNKEBY – GOD MORGON GÖR REKORDDONATION TILL BARNCANCERFONDEN

Välgörenhetscykellaget Team Rynkeby - God Morgon donerar 41,1 miljoner SEK till förmån för kampen mot barncancer - och slår därmed insamlingsrekord och blir ännu ett år Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Det stod klart när beloppet offentliggjordes och checken lämnades över till Barncancerfonden under lördagen.


Applåder och dånande jubel utbröt i Rådhusparken i Jönköping, när Team Rynkeby - God Morgon för första gången offentliggjorde och lämnade över den rekordstora checken. Summan 41 134 731 SEK prydde den stora, gula check som räcktes över till Thorbjörn Larsson, generalsekreterare på Barncancerfonden.

Vackraste uttrycket för mänsklighet

– Tänk att en enda organisation kan bidra så mycket. Jag blir både imponerad och rörd av uppfinningsrikedomen och engagemanget. Det är svårt att formulera ett ordentligt tack. Jag tycker att det som Team Rynkeby-fonden och deras deltagare gör är det vackraste uttrycket för mänsklighet. De engagerar sig för andras skull. Det vill jag verkligen tacka för, säger Thorbjörn Larsson.

Historiskt rekord

Under 2018 samlade Team Rynkeby totalt in 100 miljoner kronor, varav 34,9 miljoner SEK gick till Barncancerfonden i Sverige. Året dessförinnan slutade insamlingsbeloppet på 26,7 miljoner kronor. Det är en stadig ökning, som möjliggjorts tack vare en insats från många hundratals människor.

– Det känns jätteroligt. Jag känner stor ödmjukhet inför alla cyklister och servicedeltagare som är med och lägger ner mycket tid på det här och inför företagen som hjälper till genom att sponsra, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager på Team Rynkeby-fonden i Sverige.

157 miljoner kronor i kampen mot barncancer
Team Rynkeby - God Morgon har vuxit kraftigt sedan starten i Sverige 2011. Under åren har de totalt samlat in över 157 miljoner kronor och är därmed Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Pengarna går till Barncancerfondens fortsatta arbete att finansiera forskningen kring barncancer och ge råd och stöd till de barn och familjer som drabbas.

God Morgon är huvudsponsor till projektet i Sverige och möjliggör att projektet kan fortsätta drivas för att genom gemensamma ansträngningar utrota barncancer.

För mer information:
Annika Hällström,
Brand Manager 

Eckes-Granini Sverige
Telefon: 0708-158 541
E-mail: annika.hallstrom@eckes-granini.com

Ämnen

Kategorier


Här arbetar vi passionerat med alla former av juicer och fruktdrycker. Under samma tak samlas flera varumärken som på sitt egna unika sätt ger dig det bästa från frukt. Med allt från nypressade säsongsfrukter till fruktiga bärsoppor finns det en produkt för dagens alla behov och tillfällen. Helt naturligt och fantastiskt gott!

Kontakter

Ulrika Lång Gerdén

Ulrika Lång Gerdén

Presskontakt International Sr Brand Manager Brämhults +46 (0)33 20 45 68
Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt International Marketing Director +46 33 - 722 66 03