Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Brämhults flyttar tillverkningen till Danmark

Dryckesföretaget Brämhults Juice planerar att flytta tillverkningen från Borås till Ringe i Danmark. Flytten innebär att 39 anställda förlorar sina jobb på presseriet i Borås. Övriga anställda i Borås och Stockholm berörs inte av flytten.

Brämhults planerar att bygga ett nytt presseri för juice i Ringe i södra Danmark, där det danska dryckesföretaget Rynkeby sedan tidigare har en fabrik. Både Brämhults och Rynkeby ägs av den tyska juicekoncernen Eckes-Granini. Flytten av produktionen är planerad till december 2017.

– Presseriet i Borås kräver allt mer underhåll och är för litet för vi ska kunna växa som företag. Genom att flytta produktionen kan vi ytterligare förbättra kvaliteten på våra nypressade juicer, samtidigt som vi utökar kapaciteten, säger Magnus Berndtsson, vd på Brämhults Juice.

Brämhults har tillverkat nypressade juicer i Borås sedan 1947, och i dag arbetar 39 personer med tillverkningen. Totalt arbetar ett drygt 70-tal personer i bolaget.

– Jag är otroligt imponerad över det arbete som våra medarbetare gör varje dag på presseriet i Borås. Vi ska göra allt vi kan för att de ska kompenseras på ett så bra sätt som möjligt och för att de ska få nya anställningar, säger Magnus Berndtsson.

För mer information:
Magnus Berndtsson, vd: 0709-77 45 21, magnus.berndtsson@bramhults.se
Helen Helmfridsson, marknadschef: 0709-77 45 22, helen.helmfridsson@bramhults.se

Ämnen

Kategorier


Om Brämhults Juice
Brämhults Juice pressar varje vecka 400 ton frukt och grönsaker till färska juicer för Sverige och övriga Norden. Eftersom juicerna är nypressade finns det inget lager med färdig juice, till skillnad från vid produktion av andra juicer. Även fruktdrycker och smoothies ingår i sortimentet. 

Om Eckes-Granini
Eckes-Granini är ett tyskt familjeföretag som har producerat juice sedan 1920-talet. Eckes-Granini är i dag det ledande företaget för fruktbaserade varumärkesdrycker i Europa med omkring 1 500 medarbetare, verksamhet i 15 länder och med en export till 70 länder. I koncernens sortiment ingår utöver Brämhults bland annat varumärkena God Morgon, Pago och Granini.

Kontakter

Ulrika Lång Gerdén

Ulrika Lång Gerdén

Presskontakt International Sr Brand Manager Brämhults +46 (0)33 20 45 68
Marie Lansinger

Marie Lansinger

Presskontakt International Marketing Director +46 33 - 722 66 03